TANDVLEESPROBLEMEN BEHANDELEN EN HERKENNEN

Regelmatige tandartscontroles bieden belangrijke bescherming tegen tandvleesproblemen. Hier zijn enkele tips om je tanden en tandvlees ook tussen de bezoeken door gezond te houden.

HOE JE JEZELF KUNT BESCHERMEN TEGEN TANDVLEESPROBLEMEN

Voor een succesvolle behandeling is het cruciaal dat tandplak wordt verwijderd tijdens de dagelijkse mondverzorging.

De eerste stap is twee keer per dag poetsen met de juiste poetstechniek, en het gebruik van flos/stokers, zodat je tanden en tandvlees echt schoon worden. Bij ernstige tandvleesproblemen kan je tandarts adviseren om één borstel te gebruiken voor de hele mond en daarnaast nog een of meer aparte borstels en hulpmiddelen voor plekken waar je moeilijk bij kunt. Denk aan tandenstokers, interdentale tandenborstels of flosdraad waarmee je plak uit lastige hoekjes kunt verwijderen, bijvoorbeeld tussen de tanden.

Stap twee, poets twee keer per dag met een fluoride tandenpasta, om de opbouw van tandplak te verminderen.

Voor een complete mondverzorging is mondwater een geschikte manier om te reinigen op moeilijk bereikbare plaatsen zoals tussen kiezen en tanden.

RAADPLEEG ALTIJD EEN DESKUNDIGE

Zelf je gebit en tandvlees gezond houden is de beste manier om jezelf te beschermen tegen tandvleesproblemen, maar het is geen alternatief voor een regelmatig bezoek aan de tandarts of de mondhygiënist.