HOE KUN JE VOORKOMEN DAT JE TANDVLEES GAAT BLOEDEN

Gezond tandvlees bloedt niet, dus wanneer je bloedend tandvlees ziet tijdens het poetsen of flossen is dit niet normaal. Het kan een vroeg teken zijn van tandvleesproblemen. Praat met je tandarts of mondhygiënist wanneer je last hebt van bloedend tandvlees tijdens het poetsen.

WAAROM BLOEDEN MIJN TANDEN WANNEER IK MIJN TANDEN POETS?

Bloedend tandvlees tijdens het poetsen kan een teken zijn van tandvlees problemen, en hoeft niet te betekenen dat je te hard poetst of de verkeerde tandenborstel gebruikt. Bloedend tandvlees kan veroorzaakt worden door de opbouw van tandplak bacteriën rond, en tussen de tanden. Tenzij bacteriën worden verwijderd door te poetsen, kan het bloedend tandvlees rond de tand veroorzaken.

Bloedend tandvlees tijdens het poetsen zorgt niet direct voor pijn, maar toch is het belangrijk om je tandarts en/of mondhygiënist te raadplegen wanneer je bloed ziet tijdens het poetsen of flossen. De tandarts en/of mondhygiënist kan je adviseren over de behandeling van bloedend tandvlees en hoe je ervoor kunt zorgen dat dit niet leidt tot tandvlees problemen zoals gingivitis.

Vijf simpele stappen om je dagelijkse mondverzorgings routine te verbeteren, en het risico op bloedend tandvlees te helpen verminderen: