Hoe weet je of je tandvleesproblemen hebt?

Scroll naar beneden om meer te lezen over de symptomen

Ontwikkel jij tandvleesproblemen?

 • Tandplak

  Illustration of a bleeding gum

  Tandplak bacteriën zijn een van de meest voorkomende oorzaken van geïrriteerd tandvlees wat leidt tot bloedend tandvlees. De bacteriën zetten de suikers en koolhydraten in voedsel om in zuren die je tandvlees kunnen irriteren en na verloop van tijd je tandglazuur aantasten, wat uiteindelijk resulteert in gaatjes.

  Door de toxines die bacteriën vrijlaten kan het omliggende tandvlees aangetast worden en kan het beschadigd raken, waardoor je lichaam meer bloed naar het getroffen gebied stuurt. Dit kan op zijn beurt ervoor zorgen dat je tandvlees gaat bloeden wanneer je je tanden poetst.

  Als het niet wordt verwijderd door dagelijks te poetsen en te flossen, kunnen tandplak bacteriën uiteindelijk ook in tandsteen verharden. Tandsteen is een harde substantie die zich verzamelt rond de tandvleesrand en stevig aan je tanden kleeft, waardoor het moeilijker wordt om ze schoon te houden. Ondertussen kan de aanwezigheid van bacteriën ervoor zorgen dat je tandvlees zich gaat terugtrekken van je tanden, waardoor kleine ruimtes achterblijven waar zich nog meer tandplak kan opbouwen.

  ONTDEK MEER

 • Slechte adem

  tips om slechte adem te verhelpen

  Slechte adem, of halitose, heeft verschillende oorzaken. Het kan onder andere een teken zijn van tandvleesproblemen.

  De opbouw van tandplak is een belangrijke oorzaak van tandvleesproblemen en kan ook een slechte adem veroorzaken. De bacteriën die tandplak veroorzaken produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam. Dit zorgt voor een slechte adem, wat heel vervelend is en een voorteken kan zijn van tandvleesproblemen.  

  Lees meer

 • Gezwollen tandvlees

  Illustration of swollen gums

  Rood en gezwollen tandvlees kan gepaard gaan met bloedend tandvlees.

  De voornaamste oorzaak van rood tandvlees is de opbouw van tandplak bacteriën op, rondom en tussen je tanden. Tenzij de bacteriën worden verwijderd, meestal door te poetsen, flossen of stokeren, kan het bloedend tandvlees rond de tand veroorzaken. Dit kan zich verspreiden naar de tandvleeshals die de tand vasthoudt of voor andere problemen met je tandvlees zorgen.

  ONTDEK MEER

 • Bloedend tandvlees

  Illustration of receding gums

  Gezond tandvlees bloedt niet. Wanneer je tandvlees bloedt tijdens het poetsen of flossen, kan dit een teken zijn van geïrriteerd tandvlees.

  Bloedend tandvlees kan veroorzaakt worden door de opbouw van tandplak. Als tandplak niet verwijderd wordt, zou dit kunnen leiden tot slechte adem, geïrriteerd en gezwollen tandvlees. Het spugen van bloed wanneer je poetst zou een eerste teken kunnen zijn van problemen met je tandvlees.

  ONTDEK MEER

Parodontax Daily Original Toothpaste

parodontax tandpasta is 4x keer effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak*, de belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees. Doordat tandplak rond je tandvlees wordt verwijderd, helpt parodontax om het tandvlees en de tanden nauw op elkaar aan te laten sluiten.

Bij twee keer per dag poetsen, is het klinisch bewezen dat parodontax tandpasta bloedend tandvlees helpt te stoppen en te voorkomen.

Maak je dagelijkse mondverzorging routine compleet door parodontax Dagelijkse Tandvleesverzorging Mondwater en de parodontax tandenborstel te gebruiken.

Kom meer te weten hoe parodontax je op weg helpt om bloedend tandvlees te helpen stoppen en voorkomen.

BEKIJK HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

*bij 2x per dag poetsen, met uitzondering van Whitening & Gel, na 6 maanden gebruik