kan je slechte adem voorkomen
kan je slechte adem voorkomen

SYMPTOMEN VAN BLOEDEND TANDVLEES

Halitose en tandvleesproblemen: wat je moet weten

Halitose is de medische term voor een slechte adem. Er zijn verschillende redenen waarom mensen last hebben van een slechte adem. De oorzaak kan liggen in wat we eten en drinken, of in onze dagelijkse mondverzorging routine. 

Halitose kan ook een teken zijn van andere onderliggend problemen, zoals tandvlees problemen.

de gevolgen van tandplak

BLOEDEND TANDVLEES EN HALITOSE

Er zijn verschillende oorzaken van een slechte adem. De opbouw van tandplak bacteriën is een belangrijke oorzaak van bloedend tandvlees en kan ook een slechte adem veroorzaken. De bacteriën die tandplak veroorzaken, produceren wanneer zij voedsel afbreken zwavel en dat ruikt onaangenaam.

Als je last hebt van halitose en je adem niet fris ruikt, kan dat gênant zijn, waardoor je je slecht op je gemak voelt in sociale situaties of als je dicht bij iemand komt.

HOE KAN PARODONTAX HELPEN TEGEN EEN SLECHTE ADEM

parodontax tandpasta is 4x keer effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak*, de belangrijkste oorzaak van het ontstaan van bloeded tandvlees. Door twee keer per dag te poetsen kan het helpen het tandvlees gezond en de tanden sterk te houden, met een frisse adem.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat tandplak slechts een van de mogelijke oorzaken van halitose is. Neem daarom contact op met je tandarts en/of mondhygiënist als je je zorgen maakt.

* Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden gebruik, muv Whitening.