Spit with blood in a sink drain
Symptoms

SYMPTOMEN VAN BLOEDEND TANDVLEES

WAT HOUDT HET IN; BLOEDEND TANDVLEES?

Als je tandvlees bloedt wanneer je poetst, zou dit een teken kunnen zijn van problemen met de gezondheid van je tandvlees. Dit kan leiden tot een slechte adem, rood, gezwollen tandvlees en uiteindelijk een ontsteking.

Wanneer je soms of dagelijks bloed ziet tijdens het poetsen of flossen, moet je dit niet negeren.

Illustration of a bleeding gum

Oorzaken VAN BLOEDEND TANDVLEES

Bloedend tandvlees kan worden veroorzaakt door tandplak bacteriën die zich constant rond, op en tussen je tanden ophopen. Als deze bacteriën niet worden verwijderd, kan het het tandvlees geïrriteerd raken, wat kan leiden tot rood, gezwollen, bloedend tandvlees en ontsteking.

Er zijn echter ook een aantal andere mogelijke oorzaken van bloedend tandvlees. Hiertoe behoren te vaak tanden poetsen of te hard poetsen, een nieuwe tandenborstel of manier van flossen en sommige medicijnen.

HOE KAN JE BLOEDEND TANDVLEES STOPPEN

Ongeacht wat je denkt dat de oorzaak is van je bloedend tandvlees, het beste is om zo snel mogelijk een afspraak te maken met je tandarts en/of mondhygiënist. Zij kunnen de symptomen onderzoeken en vervolgens advies geven over de beste behandeling, en die bij jou past, voor bloedend tandvlees.

Er zijn ook een aantal andere, eenvoudige, stappen die je zou kunnen overwegen als het gaat om de behandeling van bloedend tandvlees. Je kan veranderingen aanbrengen in je dagelijkse mondverzorging routine die kunnen helpen te voorkomen dat je symptomen erger worden. Het is belangrijk dat je niet alleen maar tijdens de momenten wanneer je bloed ziet als je je tandpasta uitspuugt deze veranderingen in je dagelijke mondverzoging routine opvolgt maar elke dag, voor een effectief resultaat:

  1. Poets je tanden twee keer per dag gedurende minimaal twee minuten met een tandpasta zoals parodontax dagelijkse tandpasta. Bij tweemaal daags gebruik, is parodontax dagelijkse tandpasta 4x keer effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak*
  2. Gebruik een handmatige of elektrische tandenborstel met een kleine kop en zachte ronde haren, waarbij je gericht aandacht besteedt aan de tandvleesrand.
  3. Gebruik flos of stokers om tandplak te verwijderen van plekken waar je moeilijk bij kunt, zoals tussen je tanden.
  4. Gebruik een mondwater zoals parodontax Dagelijkse Tandvleesverzorging Mondwater, die een dagelijkse bescherming biedt voor je tandvlees.
  5. Bezoek regelmatig de tandarts en/of mondhygiënist omdat zij mogelijk al tekenen van ongezond tandvlees kunnen herkennen voordat jij te maken krijgt met de symptomen. Als je bloedend tandvlees hebt, moet je je tandarts en/of mondhygiënist bezoeken, die kunnen je helpen voorkomen dat dit erger wordt.
     

* Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden gebruik, muv Whitening.