Wat te doen bij tandvleesproblemen

Bloedend tandvlees wordt vaak veroorzaakt door tandplak bacteriën die zich rondom, op en tussen je tanden ophopen. Als deze bacteriën niet worden verwijderd door regelmatig te poetsen en te flossen, kan het tandvlees geïrriteerd raken, wat kan leiden tot rood, gezwollen en bloedend tandvlees.

Wanneer geïrriteerd en bloedend tandvlees onbehandeld blijft, kunnen er kleine ruimtes ontstaan ​​tussen tanden en tandvlees. Naarmate deze ruimtes zich verdiepen, kan dit uiteindelijk leiden tot parodontitis.

Dit is waarom het zo belangrijk is om een effectieve behandeling te vinden voor bloedend tandvlees, om je tandvlees gezond te houden.

Drie stappen behandeling voor bloedend tandvlees

Gezond tandvlees is essentieel voor sterke tanden en de beste manier om ervoor te zorgen dat tandvlees gezond blijft, is door een goede dagelijkse mondverzorging routine te hebben.

Slechts drie eenvoudige stappen zijn nodig te nemen om tandvlees en tanden schoon te houden en bloedend tandvlees te helpen voorkomen.

STAP 1 - Poets je tanden twee keer per dag met een fluoridetandpasta

Poets twee keer per dag twee minuten met een gewone of elektrische tandenborstel met een kleine borstelkop en zachte borstelharen. Poets niet te hard en maak ronde of elliptische bewegingen. Geadviseerd wordt om je tandenborstel elke drie maanden te vervangen.

STAP 2 - Gebruik flosdraad of tandenstokers om tandplak tussen de tanden te verwijderen

Gebruik flosdraad of tandenstokers om tandplak te verwijderen van plekken tussen de tanden waar je lastig bij kunt. Duw het flosdraad voorzichtig tussen de tanden, om te voorkomen dat je het tandvlees beschadigt.

STAP 3 - Ga regelmatig naar de tandarts om tandplak te verwijderen ter bescherming tegen tandvleesproblemen

Ga regelmatig voor controle naar de tandarts, want een deskundige kan eventuele tandvleesproblemen al herkennen voordat je er last van hebt. De tandarts kan ook een gebitsreiniging doen om hardnekkig tandsteen te verwijderen ter bescherming tegen tandvleesproblemen.

Als je je aan deze drie stappen houdt, kun je jezelf beschermen tegen tandvleesproblemen en je tandvlees en tanden gezond houden.