FAQ: parodontax ingrediënten, werking & effecten

parodontax FAQs

 • Klopt het dat de samenstelling van de Parodontax tandpasta is aangepast?

  parodontax tandpasta is sinds 1937 een effectieve manier gebleken om de oorzaak van tandvleesproblemen aan te pakken, en de formulering is voortdurend verder ontwikkeld om verbeterde producten aan te bieden die de gezondheid van het tandvlees ondersteunen. De formulering van de varianten Original, Whitening, Extra Fresh en No Fluoride is voor het laatst bijgewerkt in 2020.

 • Wat is er in 2020 aangepast in de formulering?

  In 2020 hebben we een kleine update van deze formuleringen toegepast door kruidensmaakstoffen te verwijderen die eerder voor smaakdoeleinden waren opgenomen. Dit heeft betrekking op de formulering van de varianten Original, Whitening, Extra Fresh en No Fluoride en volgde op consumentenonderzoek waaruit bleek dat veel consumenten de smaak van parodontax verkiezen wanneer deze smaakstoffen worden verwijderd. De rest van de klinisch bewezen formulering blijft ongewijzigd.

 • Waarom is de formulering van parodontax Original, Whitening, Extra Fresh & No Fluoride veranderd?

  GSK Consumer Healthcare heeft een missie om mondgezondheidsproblemen die voorkomen kunnen worden, te verminderen. In veel landen over de hele wereld lijdt 1 op de 3 volwassenen aan een slechte gezondheid van het tandvlees. De meesten gebruiken momenteel geen tandpasta om de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen aan te pakken, en zouden baat hebben bij het gebruik van een tandpasta zoals parodontax waarvan klinisch is bewezen dat deze dit doet. Recent consumentenonderzoek heeft uitgewezen dat een groot deel van de mensen die nieuw zijn binnen het merk parodontax de voorkeur geeft aan de smaak wanneer de kruidensmaakstoffen worden verwijderd.

 • Heeft de nieuwe samenstelling van parodontax Original, Whitening, Extra Fresh en No Fluoride ook de effectiviteit van de parodontax tandpasta veranderd?

  Nee. Het is klinisch bewezen dat onze unieke natriumbicarbonaat formuleringen de oorzaak van tandvleesproblemen aanpakken. De recente update van onze parodontax formuleringen heeft betrekking op smaakstoffen en heeft geen invloed op de kwaliteit en werkzaamheid van parodontax tandpasta.

 • Wat is parodontax dagelijkse tandpasta?

  Gezond tandvlees is roze en stevig. Als je tandvlees gevoelig aanvoelt bij het poetsen kan dit een teken zijn van geïrriteerd tandvlees wat kan leiden tot bloedend tandvlees. parodontax is een fluoridetandpasta voor dagelijks gebruik die bescherming biedt tegen bloedend tandvlees.

 • Hoe werk parodontax tandpasta precies?

  Tandplak zet zich voortdurend af op, rond en tussen je tanden. Als het niet wordt verwijderd, kan dit uiteindelijk leiden tot bloedend tandvlees. In tegenstelling tot andere fluoride tandpasta's bevat parodontax natriumbicarbonaat. Deze stof helpt je tijdens het poetsen om door de laag met tandplak heen te dringen en deze eenvoudig te verwijderen. Dit maakt parodontax 4x effectiever in het verwijderen van tandplak dan gewone tandpasta's*.

  Doordat tandplak rond je tandvlees wordt verwijderd, helpt parodontax om het tandvlees en de tanden nauw op elkaar aan te laten sluiten.

  * Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden gebruik. Met uitzondering van Whitening.

 • Waarom is Parodontax 4x effectiever dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak?

  Het is klinisch bewezen dat parodontax 4x effectiever is dan een gewone tandpasta in het verwijderen van tandplak, de voornaamste oorzaak van bloedend tandvlees. Dit door de toevoeging van natriumbicarbonaat. Deze stof helpt je tijdens het poetsen om door de laag met tandplak heen te dringen en deze eenvoudig te verwijderen.

  * Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden gebruik. Met uitzondering van Whitening.

 • Hoe gebruik ik parodontax Tandpasta?

  Poets je tanden twee keer, en maximaal drie keer, per dag. Slik zo min mogelijk in tijdens het poetsen en spuug de tandpasta na het poetsen uit. Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. 

 • Wanneer begint Parodontax tandpasta te werken?

  parodontax tandpasta begint meteen te werken zodra je ermee poetst en vermindert tandplak, de voornaamste oorzaak van bloedend tandvlees.

 • Kan parodontax het terugkeren van bloedend tandvlees tegengaan?

  Bij tweemaal per dag 2 minuten poetsen kan parodontax helpen om bloedend tandvlees te stoppen en voorkomen. Als je stopt met het gebruik van parodontax tandpasta kan parodontax je niet langer beschermen tegen bloedend tandvlees. Raadpleeg je tandarts en/of mondhygiënist voor advies over de meest geschikte producten bij de behandeling van bloedend tandvlees.  

 • Zal mijn bloedend tandvlees terugkeren zodra ik stop met het gebruik van parodontax Tandpasta?

  Als je stopt met het gebruik van parodontax tandpasta kan parodontax je niet langer beschermen tegen bloedend tandvlees. Raadpleeg je tandarts of mondhygiënist voor advies over de meest geschikte producten bij de behandeling van bloedend tandvlees.

 • Zit er fluoride in parodontax Tandpasta?

  Ja. De parodontax Fluoride, Extra Fresh, Whitening en Complete Protection tandpasta's bevatten 1400 ppm fluoride. parodontax Ultra Clean bevat 1450 ppm fluoride. Echter, parodontax Fluoridevrij bevat geen fluoride.

 • Bevat parodontax Tandpasta schurende ingrediënten?

  parodontax Tandpasta heeft een licht schurende werking.

 • Voor wie is parodontax tandpasta bedoeld?

  De dagelijkse fluoridetandpasta van parodontax is ontwikkeld voor mensen die last hebben van of gevoelig zijn voor bloedend tandvlees. Het helpt tegen en voorkomt bloedend tandvlees en biedt tegelijkertijd dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's: bescherming tegen tandbederf, wat zorgt voor het gezond houden van tandvlees en een frisse adem.

 • Welke ingrediënten bevat de tandpasta van parodontax?

  De hoofdingrediënten van parodontax Tandpasta zijn natriumbicarbonaat en natriumfluoride.

 • Zijn er verschillende varianten van parodontax Tandpasta?

  Ja, parodontax Tandpasta is verkrijgbaar in verschillende varianten: Fluoride/Original, Whitening, Ultra Clean, Extra Fresh, No Fluoride en Complete Protection.

 • Heeft parodontax Tandpasta een tandbleekformule?

  parodontax Whitening helpt de natuurlijke witte kleur van je tanden te herstellen door verkleuringen aan het tandoppervlak op milde wijze te verwijderen.

 • Bevat parodontax tandpasta kruiden?

  parodontax ‘Herbal Twist’ en ‘Herbal Fresh’ bevat een smaakstof die extracten van kruiden bevat.

  parodontax ‘Herbal Twist’ en ‘Herbal Fresh’ bevat een smaakstof die extracten van kruiden bevat.


 • Is parodontax Tandpasta geschikt voor kinderen?

  Nee, parodontax Tandpasta is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.   

 • Welke symptomen kan parodontax Tandpasta verlichten?

  parodontax tandpasta kan de symptomen van bloedend tandvlees verlichten.

  Daarnaast biedt het dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's, dus iedereen kan parodontax gebruiken voor een goede dagelijkse mondverzorging routine om te zorgen voor sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Moet ik parodontax Tandpasta elke dag, tweemaal daags gebruiken?

  Geadviseerd wordt twee keer per dag te poetsen met parodontax Tandpasta voor het helpen tegen het voorkomen van bloedend tandvlees.

 • Wat zijn de voordelen van de parodontax Tandenborstel?

  De parodontax Tandenborstel is speciaal ontwikkeld om poetsen makkelijker te maken en voor gezond tandvlees. Met een kleine borstelkop en borstelharen in twee verschillende lengtes is hij zacht voor je tandvlees maar krachtig tegen tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van tandvleesproblemen. De tandenborstel heeft een ergonomisch gevormde greep, voor meer grip tijdens het poetsen, en een zachte tongreiniger aan de achterkant van de borstelkop.  

 • Kan te hard poetsen bloedend tandvlees veroorzaken?

  De belangrijkste oorzaak van bloedend tandvlees is de opbouw van tandplak rondom de tandvleesrand. De beste manier om de tandplak te verwijderen is om twee keer per dag te poetsen met een fluoridetandpasta die natriumbicarbonaat bevat.

 • Wat is parodontax Mondwater?

  parodontax Mondwater voor dagelijks gebruik is speciaal ontwikkeld voor gezond tandvlees, in combinatie met tweemaal daags poetsen. De klinisch bewezen formule helpt tandplak te verwijderen en voorkomt de vorming van nieuwe tandplak, om je tandvlees gezond te houden. Het mondwater bevat fluoride om je tanden te versterken en tandbederf te voorkomen. Gebruik tweemaal daags in combinatie met parodontax Tandpasta.

 • Hoe gebruik ik parodontax Mondwater?

  Gebruik tweemaal daags. Spoel één minuut met 10 ml mondwater en spuug daarna uit. Slik niet door en spoel niet na met water. Drink niet rechtstreeks uit de fles. Gebruik niet indien de verpakking bij aankoop geopend is.

 • Kan ik parodontax Mondwater gebruiken nadat ik met parodontax Tandpasta heb gepoetst?

  Ja, gebruik parodontax Mondwater in combinatie met tweemaal daags poetsen met een effectieve tandpasta, zoals parodontax Tandpasta.

 • Bevat parodontax Mondwater alcohol?

  Nee, parodontax Mondwater bevat geen alcohol.

 • Welke ingrediënten bevat parodontax Mondwater?

  parodontax Mondwater bevat 250 ppm fluoride, om tandbederf te voorkomen.

 • Bevatten parodontax-producten triclosan?

  Nee, parodontax-producten bevatten geen triclosan.  

 • Hoe weet ik dat ik parodontax Tandpasta moet gebruiken?

  parodontax is ontwikkeld voor mensen die last hebben van, of gevoelig zijn voor, het ontwikkelen van bloedend tandvlees. Het biedt echter ook dezelfde voordelen als andere fluoridetandpasta's, dus iedereen kan parodontax gebruiken voor een goede dagelijkse mondverzorging routine en sterke tanden, gezond tandvlees en een frisse adem.

 • Uit welke producten bestaat het parodontax-assortiment?

  parodontax Tandenborstel
  parodontax Mondwater


  parodontax Complete Protection Extra Fresh
  parodontax Complete Protection Whitening


  parodontax Original*
  parodontax Whitening*
  parodontax Ultra Clean*
  parodontax Extra Fresh*
  parodontax No Fluoride*
  parodontax Herbal Twist*
  parodontax Herbal Fresh


  *medisch hulpmiddel

Mondwaters FAQs

tandvleesproblemen FAQS

 • Wat is de oorzaak van tandvleesproblemen?

  Een belangrijke oorzaak van tandvleesproblemen is tandplak dat zich afzet op, rond en tussen je tanden. Als tandplak niet wordt verwijderd door regelmatig te poetsen en flossen, kan het tandvleesproblemen veroorzaken.   

 • Hoe bescherm ik mijn gebit tegen tandvleesproblemen?

  Een goede mondverzorging biedt bescherming tegen tandvleesproblemen, veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Poets je tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta van parodontax. Deze is 4x effectiever dan andere tandpasta's in het verwijderen van de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen*. Flos om tandplak te verwijderen van moeilijk te bereiken plaatsen tussen de tanden. Bezoek regelmatig je tandarts, hij of zij kan eventuele tandvleesproblemen herkennen voordat je er last van krijgt.

   

  * Bij 2x per dag poetsen, na 6 maanden gebruik. Met uitzondering van Whitening.

 • Komen tandvleesproblemen veel voor?

  1 op 3 mensen in Nederland hebben last van bloedend tandvlees*


  * Usage and Attitude survey for oral care in Netherlands 2010

CORSODYL FAQs